Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)

 
Woninginbraak is een hardnekkige vorm van criminaliteit, waarvan de gevolgen nog wel eens worden onderschat.
Voor veel mensen is een woninginbraak een traumatische ervaring. De fysieke veiligheid hangt onlosmakelijk samen met de veiligheidsbeleving. Daarom is het zo belangrijk dat het Politiekeurmerk Veilig Wonen bestaat.


Inbraakpreventie

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale zekerheid. De werking is simpel. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen.

Korting op verzekering

Een inbraak duurt vaak maar 30 seconden. Een crimineel bedenkt zich dus wel twee keer voor hij een woning probeert te betreden als deze is voorzien van het Politiekeurmerk. Bovendien geven de meeste verzekeraars korting op de premie van je inboedelverzekering als jouw woning gecertificeerd is. Een kleine investering geeft, naast een veilig gevoel, dus ook financiële voordelen.

Certificaat beveiligde woning

Als eigenaar, verhuurder, beheerder of (onder voorwaarde) huurder van een bestaande woning kun je in aanmerking komen voor het certificaat Beveiligde Woning. Het gaat om woningen die ouder zijn dan twee jaar. Om het certificaat Beveiligde Woning te krijgen, moet jouw huis voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie.

De eisen

  • Goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels. Denk ook aan de garage wanneer deze via een tussendeur met de woning verbonden is.
  • Verlichting bij de buitendeuren.
  • Zicht vanuit de hal op degene die voor de deur staat.
  • Rookmelders op iedere etage.


Hang- en sluitwerk

Om het certificaat Beveiligde Woning te verkrijgen, moet de woning voorzien zijn van hang- en sluitwerk dat aan hoge eisen voor inbraakpreventie voldoet. Als je zeker wilt weten dat jouw hang- en sluitwerk voldoet aan de hoge eisen voor inbraakpreventie, let dan vooral op het SKG logo (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) op het hang- en sluitwerk of het ‘V’ logo.

SKG

Het aantal sterren geeft een indicatie van de inbraakwerendheid. Let er ook op dat het ®-teken bij het logo van SKG  is geplaatst, dan weet je zeker dat het hang- en sluitwerk hebt dat volgens de nieuwste normen is goedgekeurd.

Plan een afspraak

Neem contact op met ons om een afspraak te maken. 
Wij lopen dan samen met u door het huis heen om te kijken welke punten verbeterd moeten worden en brengen hier een vrijblijvende offerte van uit