Sluitplan opstellen

Mocht je meerdere deuren hebben waar niet iedereen doorheen mag maar je wilt niet allemaal verschillende sleutels, dan is een sluitplan dé oplossing.

Voorbeeld:

Je hebt een voor-, achter-, poort-, zij- en garagedeur.
Zelf wil je natuurlijk maar één huissleutel hebben, maar de buurman heeft zijn spullen bij jou in de opslag. Dit zou betekenen dat je een aparte sleutel nodig hebt voor de garagedeur, maar dan loop je al met twee sleutels aan je eigen sleutelbos. De uitlaatservice mag via de zijdeur naar binnen om de hond op te halen, maar je wilt niet dat ze in de garage mag komen. Dan zou je weer een extra sleutel nodig hebben waardoor je met 3 verschillende sleutels zou lopen.

Oplossing:

Wij kunnen een sluitplan leveren waardoor u zelf met 1 sleutel alle cilinders kan bedienen, maar de buurman kan alleen de garage in en de uitlaatservice kan alleen de zijdeur openen.
Hierdoor hoeft u niet voor iedere sleutelbos extra sleutels bij te laten maken en onnodig veel kosten te maken aan reservesleutels.

Hierboven staan 3 afbeeldingen:

  • De linker is de sluitmatrix maar dan niet ingevuld. Hier kunt u de cilinders een naam geven en de sleutels een naam geven. Doormiddel van kruisjes te zetten kunt u aangeven wie er door welke deur heen mag.
  • In de middelste afbeelding zijn er een aantal kruisjes neergezet en de cilinders hebben een naam gekregen. Hierdoor is snel overzichtelijk welke sleutel op welke cilinders past.
  • In de rechter afbeelding ziet u een formulier om de deurnamen aan een cilinder lengte te koppelen. Dit is handig omdat per deur de cilinderlengte kan verschillen.