Wat is een goedgekeurde kluis?

Het beschermen van uw waardevolle bezittingen is cruciaal. Of het nu gaat om juwelen, belangrijke documenten of sentimentele voorwerpen, een kluis in huis kan een essentiële rol spelen bij de bescherming van uw bezittingen tegen diefstal en schade. Maar niet alle kluizen zijn gelijk gemaakt. Het hebben van een goedgekeurde kluis in uw woning biedt de beste bescherming voor uw waardevolle spullen.


Een goedgekeurde kluis voldoet aan de strengste veiligheidsnormen en heeft certificeringen die de duurzaamheid en betrouwbaarheid ervan aantonen. Deze kluizen zijn grondig getest en gecertificeerd door onafhankelijke instanties om te garanderen dat ze effectief zijn tegen inbraakpogingen en, in veel gevallen, tegen brand. 

 

Een goedgekeurde kluis biedt een hoog niveau van beveiliging, waardoor uw waardevolle items veilig blijven, zelfs onder extreme omstandigheden. De certificering garandeert dat de kluis bestand is tegen veelvoorkomende inbraaktechnieken en, afhankelijk van het model, ook brandwerend kan zijn.

Daarnaast kan het hebben van een goedgekeurde kluis ook invloed hebben op uw verzekering. Veel verzekeringsmaatschappijen vereisen dat waardevolle items worden bewaard in een gecertificeerde kluis om in aanmerking te komen voor dekking. 

Inbraakwerende kluis

Bij de Alphense Sleutel en Slotenservice begrijpen we het belang van het beschermen van uw waardevolle bezittingen. Daarom bieden wij een breed scala aan goedgekeurde kluizen die voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden. Met onze jarenlange ervaring en expertise kunnen we u adviseren over de beste kluis voor uw specifieke behoeften.

Of u nu in Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda of Zoetermeer woont, u kunt vertrouwen op de professionaliteit en betrouwbaarheid van de Alphense Sleutel en Slotenservice. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe een goedgekeurde kluis u gemoedsrust kan bieden voor de veiligheid van uw waardevolle spullen.


EN 14 450 is de normering voor licht inbraakwerende kasten, geschikt voor eenvoudige risico’s. De bijbehorende classificaties S1 en S2 staan op het label aan de binnenzijde van de deur. Voluit heten deze Securitylevel 1 en Securitylevel2.
 

  • S1 – €2.500 euro waardeberging contant geld – €5.000 waardeberging kostbaarheden.
  • S2 – €5.000 euro waardeberging contant geld – €9.000 waardeberging kostbaarheden.

 
EN 1143-1 is de normering voor zwaardere kluizen, hier is vanuit gegaan dat ervaren mensen de kluis open maken. Hierin wordt rekening gehouden met factoren als tijd en gereedschap. 

  • Euro klasse 0 – €7.000 euro waardeberging contant geld – €14.000 euro waardeberging kostbaarheden
  • Euro klasse 1 - €10.000 euro waardeberging contant geld – €20.000 euro waardeberging kostbaarheden
  • Euro klasse 2 - €25.000 euro waardeberging contant geld – €50.000 euro waardeberging kostbaarheden
  • Euro klasse 3 - €45.000 euro waardeberging contant geld – €90.000 euro waardeberging kostbaarheden
  • Euro klasse 4 - €75.000 euro waardeberging contant geld – €150.000 euro waardeberging kostbaarheden
  • Euro klasse 5 - €125.000 euro waardeberging contant geld – €250.000 euro waardeberging kostbaarheden
  • Euro klasse 6 - €250.000 euro waardeberging contant geld – €500.000 euro waardeberging kostbaarheden
  • Euro klasse 7 - waardeberging contant geld in overleg met uw verzekeraar –waardeberging kostbaarheden in overleg met uw verzekeraar 

Brandvertragende kluizen

Bij een brand kan de temperatuur oplopen tot 600 á 800 graden. Brandwerende producten zijn zo gemaakt dat ze ervoor zorgen dat de binnentemperatuur van de kast lager blijft dan de temperatuur waarbij papier of data beschadig wordt. Papier beschadigt of kan zelfs vergaan boven een temperatuur van 175 graden. De kritieke grens voor magnetische informatiedragers en digitale datadragers ligt al op 50 graden. Boven deze temperatuur is de kans groot dat de gegevens op de media verloren gaan. In een kluis die bijvoorbeeld 60 minuten is getest tegen brand voor papier zijn de back up tapes dus niet beschermd tegen brand. Om uw media te beschermen, is een datasafe nodig. Behalve tegen brand beschermen datasafes namelijk ook tegen vocht, stof en roetdeeltjes.